|
TYDZIEŃ 17-21.02.2025 r.
Dzieci otrzymują wodę bez ograniczeń oraz „dokładki” (na życzenie)
|
|
ŚNIADANIE |
PONIEDZIAŁEK
kawa zbożowa na mleku, chleb orkiszowy i litewski z żurawiną, masło, szynka, żółty ser, ogórek kiszony |
|
OBIAD |
zupa - krem dyniowy, makaron ze szpinakiem, kompot |
|
PODWIECZOREK |
bułka owsiana z masłem i pasztetem, pomidor, herbata miętowa, pomarańcza |
|
WTOREK |
|
ŚNIADANIE |
płatki kukurydziane na mleku, chleb pasterski i wieloziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska sucha, ser capri, talerz warzyw, herbata z cytryną |
|
OBIAD |
barszcz czerwony, kasza jęczmienna, pulpety w sosie koperkowym, surówka z selera, kompot |
|
PODWIECZOREK |
pieczywo chrupkie razowe z masłem, pasta z jajka i serka wiejskiego, rzodkiewka, herbata koperkowa, banan |
|
ŚRODA |
|
ŚNIADANIE |
muesli owocowe na mleku, chleb firmowy i razowy dynia-słon. z maslem, polędwica sopocka, serek wiejski, talerz warzyw, papryka do chrupania, herbata z cytryną |
|
OBIAD |
żurek, ryż, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sałata z sosem ziołowym i oliwą z oliwek, sok jednodniowy |
|
PODWIECZOREK |
zapiekanka z żółtym serem i ketchupem, herbata miętowa, kiwi |
|
CZWARTEK |
|
ŚNIADANIE |
płatki owsiane na mleku, chleb bez drożdży i żytni-sitkowy z masłem, polędwica drobiowa, serek naturalny, talerz warzyw, herbata z cytryną |
|
OBIAD |
jarzynowa, spaghetti z mięsem i warzywami, surówka z ogórka kiszonego i cebuli, kompot |
|
PODWIECZOREK |
kasza manna z malinami, soczek, jabłko |
|
PIĄTEK |
|
ŚNIADANIE |
granola czekoladowa na mleku, chleb chłopski i zdrowie z masłem, schab, jajko krojone, talerz warzyw, marchew do chrupania, herbata z cytryną |
|
OBIAD |
fasolowa, ziemniaki, ryba po grecku, snacki popcornowe, kompot |
|
PODWIECZOREK |
drożdżówka cynamonka, gruszka, kakao |
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO WPROWADZANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE